Söndag 7 augusti 2011, Nu är semestern slut

Veckan som var har varit ganska bra, sista veckan innan man börjar jobba igen. Matlagningen har det varit lite si och så med. Men i söndags gjorde jag en jättegod stekt kyckling inlindad i bacon, currysås och ris.
Idag blev det lax i ugnen med rökt lax och vitlöksröra på. Superenkelt och gott.



Baconlindad kyckling med currysås

4 portioner

4 kycklingfiléer
2 paket bacon
Salt
Peppar
Curry
3 dl grädde
Ris
Smör

Koka riset enligt förpackningen.

Dela kycklingfiléerna på längden, salta och peppra. Linda in filéerna i bacon.
Stek  i smör på medelvärme runt om tills dom fått fin färg.
Lägg över i en ugnsform och in i ugnen i ca 15 minuter på 225 °C.

Stek 2 tsk curry i stekpannan någon minut under omrörning efter kycklingen och späd med grädde, salt och peppar.
Låt såsen koka ihop ca 5 minuter.

Servera med en grönsallad.



Grillad/ugnsbakad lax

4 portioner

4 bitar lax
4 skivor kallrökt lax
1 kg potatis
Olivolja
Salt
Vitpeppar
Citronpeppar
1 burk Vitlök och örter Creme bonjour Cuisine
3 morötter
1/2 purjolök
Ugnsfolie

Ugnstemperatur: 175 °C

Om man grillar så tänd grillen, annars sätt på ugnen.
Koka potatisen.

Strimla morötterna och purjolöken. Blanda med lite olivolja, salt och vitpeppar.

Foliepaket för grillen:

Riv lagom stora foliebitar och täck botten med morötter och purjolök.
Lägg på en laxbit, salta och peppra med citronpeppar, ringla över lite olivolja.
Lägg på en rökt laxbit och toppa med några skedar Creme bonjour.
Vik ihop till ett paket och lägg på grillen i ca 10-15 minuter.

I ugnen kan man göra i ett ugnsfast fat.

Bred ut morötterna och purjon. Man kan kasta in morötterna och purjon en stund i ugnen innan man lägger på laxen med tillbehör, ca 10 minuter.
Lägg på laxen, salta och peppra med citronpeppar, ringla över lite olivolja.
Lägg på en rökt laxbit och toppa med några skedar Creme bonjour.
In i ugnen ca 15 minuter.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0