Tisdag 9 augusti 2011, Kantarellsoppa
Andra dagen på jobbet. Det går riktigt bra. Vi pratar mycket mat sinsemellan och byter recept. Idag fick jag en påse torkade trattisar av en arbetskamrat och jag blev så sugen på kantarellsoppa. Så det blev det till middag idag. Var ut en sväng i skogen och hittade lite gula kantareller, men det blev inte många. Kanske fler i morrn om jag orkar gå ut då.

Min kantarellsoppa
2 nävar torkade trattisar
1 dl vitt matlagningsvin
1 svampbuljongtärning
Smör
3 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
4 dl grädde
4 dl vatten
Maizena ljus redning (2-3 msk)
Salt
Vitpeppar
Blötlägg trattisarna i några dl vatten.
Hacka löken och vitlöken, fräs det i smöret en stund.
Krama ur svampen och fräs den med löken.
Tillsätt svampvattnet och några dl vatten. Häll i vinet och sätt i svampbuljongtärningen.
Späd på med grädden och låt det sjuda 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Om det behövs sätt i mjölet.
Mixa ihop det till en någorlunda slät soppa.
Jag gjorde några ostmackor i ugnen till soppan. Det blev ganska bra.

Min kantarellsoppa
2 nävar torkade trattisar
1 dl vitt matlagningsvin
1 svampbuljongtärning
Smör
3 charlottenlökar
1 vitlöksklyfta
4 dl grädde
4 dl vatten
Maizena ljus redning (2-3 msk)
Salt
Vitpeppar
Blötlägg trattisarna i några dl vatten.
Hacka löken och vitlöken, fräs det i smöret en stund.
Krama ur svampen och fräs den med löken.
Tillsätt svampvattnet och några dl vatten. Häll i vinet och sätt i svampbuljongtärningen.
Späd på med grädden och låt det sjuda 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Om det behövs sätt i mjölet.
Mixa ihop det till en någorlunda slät soppa.
Jag gjorde några ostmackor i ugnen till soppan. Det blev ganska bra.
Kommentarer
Trackback