Tisdag 26 juli 2011, middagsfundering!

Endast äldsta dottern är hemma och jag funderade med henne om jag ska göra korvstroganoff med ris till middag. Jodå det blir, svarade hon.
Bra då är det fixat, tänkte jag.
Dottern for till stan och klockan hann bli halv 6 så jag ringde och frågade när hon kommer hem, men då hade hon redan ätit på Max (denna kock är inte bra alltså!).
Jaha, då blir det inte korvstroganoff idag då. Tur att jag gjorde en kycklingpaj tidigare som jag åt till frunch. Det får bli middag också.



Kycklingpaj

Ugnstemperatur: 200 °C
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1-2 matskedar vatten

Blanda ihop allt till en smidig deg, går mycket bra att göra det i en matberedare. Ställ in i kylen en halvtimme.

Fyllning:
200 gram salladskyckling, eller grillad/stekt kyckling i bitar
200 gram broccoli
100 gram kantareller, burk eller frusna
1-2 deciliter riven ost

Äggsmet:
3 ägg
3 dl mjölk
1 tesked salt
1/2 tesked paprikapulver
1-2 kryddmått cajennpeppar
2 kryddmått malen vitpeppar

Vispa ihop allt till äggsmeten.

Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda 10 minuter på 200 grader.
Ta ut pajskalet och bred ut kycklingen, broccolin och kantarellerna. Strö den rivna osten överst.
Häll över äggsmeten och grädda pajen klart i ca 30 minuter (tills äggsmeten har stannat).
Servera med en sallad till.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0