Torsdag 28 juli 2011, Äntligen kantareller

Var ut på en skogpromenad idag och jag hittade mina första gula kantareller. Jag har aldrig plockat såna tidigare, bara trattisar mot höstkanten. Vad glad jag blev, ikväll blir det en kvällsmacka med smörstekta kantareller. Det blev ju inte så många, men ändå!



Middag idag blir fiskgratäng med kokt potatis, det är gott!



Min fiskgratäng

3 portioner

Ugnstemperatur: 225 °C

10-12 potatisar
1 torskblock, tinat (400 gram)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl dill
1/2 dl gräslök
1 msk vetemjöl
lite limejuice
salt
citronpeppar
1-2 dl riven ost
1 msk smör
8 morötter


Börja med att tvätta potatisen och koka den.

Lägg fiskblocket i en ugnsform som är lite större än fiskblocket.
Salta och peppra.
Ställ in i ugnen ca 10 min.

Gratängsås:
Vispa ihop creme fraiche, grädde och vetemjölet i en kastrull, låt det koka upp under omrörning.
Tillsätt fiskbuljongen, dill och gräslök.
Smaka av med salt, peppar och limejuice. Låt den puttra i någon minut under omrörning.

Ta ut fisken och häll över såsen, strö på osten. In i ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg.
 
Skala och dela morötterna på hälften, koka dom nästan mjuka i saltat vatten.
Häll av vattnet och lägg i smöret och fräs morötterna några minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0