Söndag 29 juli 2012, Laxgryta med saffransaioli
Dagen började med mulet och regn i luften. Sen sprack det upp och det har varit otroligt varm och fint. Idag blev det en laxgryta med saffransaioli, jättegott!

4 portioner
600 gr lax i bitar
4 skivade råa potatisar
1 skivad fänkål
1 skivad palsternacka
2 skivade morötter
1/2 strimlad purjolök
1 fiskbuljongtärning
1/2 liter vatten
1 burk krossade tomater
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk salt
1 tsl torkad timjan
2 msk tomatpuré
2 msk olja
2 dl skalade räkor
Fräs potatis och grönsaker i olja ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, krossade tomater, salt, fiskbuljong, timjan och peppar. Låt det koka i 20 minuter. Lägg i laxen max 5 minuter.
Saffransaioli:
2 dl créme fraiche
4 tsk majonäs
salt och peppar
1 riven vitlöksklyfta
1/2 påse saffran
Servera fiskgrytan med räkorna och aioli. Supergott!
Torsdag 26 juli 2012, Blåbär och kantareller
Min yngsta dotter och jag var ut och hittade både blåbär och kantareller, så i kväll blir det blåbärspaj som dottern gjort och även en rabarberpaj med rabarber som plockats tidigare. Kantarellerna får vara tills i morrn.

Lördag 21/7 2012, Semester och kantareller...
Andra veckan på semestern har gått nu och jag har fått mycket gjort hemma. Var ut en sväng i skogen och hittade dom första gula kantarellerna. Härligt, det fick bli smörstekta kantareller med grillad lax och broccoli och brysselkål till middag, mums!

Grillad lax:
En laxsida eller 4 bitar lax
5 msk smält smör
2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
2 kryddmått cayennepeppar
1/2 tsk salt
svartpeppar
2-3 msk citron eller vitt vin
Blanda ihop och pensla på laxen.
Grilla med locket på ca 15 minuter.
Smörstek kantareller och salta lite grann.
Koka broccoli och brysselkål.
Grilla även halverade citroner och pressa över laxen.
Gott med lite bea till!